Vinyl Portraits Project

In 2015 had ik een leuk idee bij het maken van wat testopnamen. Ik vroeg een vriend om langs te komen met zijn mooiste LP en op die manier samen een portret te maken.

Dat idee is uitgelopen op een serie van nu al meer dan 100 portretten met daarbij een kort verhaal over het hoe en waarom van deze langspeelplaat.

Meer informatie staat op https://elpeeportretten.nl

vinyl portraits duitsland studio portret
vinyl portraits pink floyd
vinyl portraits serie

Hermanjoop van Horik (1957) en Shpritsz van Herman Brood & His Wild Romance (1978)

In 1976 trad Herman Brood op in Vlierden, hier vlakbij. Een vriend van me zei dat ik veel op hem leek en dat ik alleen mijn kuif maar hoefde te veranderen. Ik heb dat gedaan en de mensen begonnen me al vrij snel Herman te noemen. Ik heb daar toen hermanjoop van gemaakt.
Ik heb hem goed leren kennen en kwam ook wel bij hem in het atelier waar hij schilderijen maakte.
Herman was pure rock and roll. Tegen een uur of vier werd ie wakker, liep naar de koelkast voor sterke drank, zette een spuitje en was weer aanspreekbaar. Ook samen hebben we daar best wat afgezopen.
Het was een lieve, heel sympathieke en een mooie man. Ik denk zelfs wat verlegen. Maar als er een camera in de buurt was draaide hij om als een blad aan de boom.
Toen Herman van het Hilton is gesprongen ben ik me nog meer gaan kleden zoals hem en ben ik ook in zijn stijl gaan schilderen.

Zelf heb ik nooit drugs gebruikt maar gezopen heb ik wel. Ik dacht dat ik drank nodig had om plezier te kunnen maken en om mensen te kunnen entertainen.
Nu drink ik al 9 jaar geen alcohol meer. Naast mijn hermanjoop activiteiten ben ik nu 24 uur per dag beschikbaar om mensen te helpen met een alcoholverslaving.